Belföld

A Tibi Kid lehetett a fertőző szaloncukor

A Népszabadság szerint csak a Bonbonetti-csoport Kölyök Tibi (vagy Tibi Kid) márkajelű szaloncukra olyan, amely megfelel a hatóságok által körülírt terméknek.

A kolibaktériummal fertőzött szaloncukorról a hatóságok csak annyit árultak el, hogy egy budapesti nagyvállalat gyártja és hogy a “kálciummal dúsított terméket kifejezetten gyermekeknek ajánlották. A Népszabadság az interneten fellelhető adatok alapján kiderítette, hogy kizárólag a Bonbonetti-csoport lehet a gyártó. A termék pedig a Kölyök Tibi Szaloncukor, illetve Tibi Kid. A lapban megjelent feltételezést, a cég érintettségét eddig nem cáfolta senki. Süth Miklós országos főállatorvos nem kommentálta a feltételezett gyártóról szóló információnkat, azt nem kívánta sem megerősíteni, sem cáfolni.

A bizonytalanságot a szenynyezést feltáró állat-egészségügyi hatóság nem hajlandó eloszlatni, pedig az az adatvédelmi biztos szerint nem maradhatna inkognitóban a cég. Péterfalvi Attila a Népszabadság érdeklődésére leszögezte: az eset a fogyasztók széles tömegeit érinti, azonnali intézkedéseket igényel, hiszen a már forgalomba került szaloncukor fogyasztásának mellőzésére azonnal fel kell hívni az emberek figyelmét – függetlenül attól, hogy mekkora mennyiséget kell elfogyasztani ahhoz, hogy a szaloncukorban lévő baktérium megbetegedéseket okozzon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik