Belföld

A liberálisok szerint Árhivatalt akar a Fidesz

Az SZDSZ elítéli és hamis adatokra alapított, populista javaslatnak minősíti, hogy az ellenzék egy demokratikus piacgazdaságban Árhivatalt és visszaállamosítást szorgalmaz – írta közleményében Kuncze Gábor, a párt elnöke.

Az liberális párt szerint egy piacgazdaságban az a normális, ha valami magántulajdonban van, és az a rendkívüli, ha nem. A rendszerváltás óta eltelt idő azt bizonyítja: azok a szolgáltatások működnek jól, amelyek magánkézben vannak.

„Orbán Viktor újra a külföldi befektetők elriasztását tűzte ki célul. A konzervatívok elnöke megerősítette korábbi álláspontját, miszerint felül kívánja vizsgálni az egyébként jogszerű, tíz éve megkötött és működő szerződéseket is. Ahol pedig nem államosítana, ott kötelező, állami ármeghatározást javasol” – összegezte.

Kuncze Gábor rámutatott arra, hogy továbbra is úgy gondolják, nem az állami monopólium, hanem a verseny képes csökkenteni az árakat. Az állami árhivatali beavatkozások árát viszont az adófizetőknek kell megfizetniük. A konzervatívok újabb ötlete tönkreteszi a gazdaságot, antidemokratikus és felelőtlen, ezért azt a liberálisok semmilyen körülmények között nem fogják támogatni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik