Belföld

Ezüstéremig bokszolt Bedák Pál

A magyar versenyző ezüstérmes lett a kínai Mianjangban zajló 13. férfi ökölvívó-világbajnokságon, miután a fináléban pontozásos vereséget szenvedett a hazai Cou Si-mingtől (Zou Shi Ming). Bedák ezzel a magyar férfi ökölvívás első ezüstérmese lett.

Sajnos Pimpa nem tudott úgy bokszolni, mint korábban. Az elején ugyan egy kicsit a pontozók is elnyomták, de összességében megérdemelten nyert a kínai bokszoló mondta Balzsay Károly szövetségi kapitány a 31-13-ra elveszített döntő után.

A szombati parádés elődöntő után közvetlenül a tavalyi Európa-bajnokságon bronzérmes klasszis elmondta, valószínűleg nagyon nagy különbséggel kell megvernie a hazai pálya előnyét élvező Cout, hogy nyerhessen.

Nagyon rosszul kezdődött a mérkőzés – a hazai nézők által buzdított Cou rögtön a magyarnak ugrott – és a folytatás sem Bedák elképzelései szerint alakult. A kínai folyamatosan növelte előnyét, még akkor is, ha nem ő volt a jobb. Nyilvánvalóvá vált, hogy a magyar kiválóság már nem érheti utol ellenfelét, csak abban lehetett reménykedni, hogy sikerül kiütnie. Bedák is tudta ezt, végig látni lehetett rajta, hogy egy nagy ütés lehetőségére vár, néha el is indította a jobb kezét, ám egyszer sem sikerült olyan pontosra, ami a győzelemhez kellett volna.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik