Belföld

Olvasóink nem szeretik a politikai hirdetéseket

A FigyelőNet szavazóinak csaknem egyharmada egyáltalán nem engedné be a politikai hirdetéseket a sajtóba, míg a legtöbb válaszadó különböző megszorításokkal engedélyezné azokat.

Miután a nagy pártok már elindították kampányaikat, a FigyelőNet olvasóit arról kérdeztük, hogyan fogadják a sajtóban megjelenő politikai hirdetéseket.

A szavazásunkon résztvevő válaszadók a legtöbben (29,2 százalék) arra adták voksukat, hogy amellett, hogy nem szeretik a politikai hirdetéseket, azokat be sem szabadna engedni a sajtóba. A szavazók 14,9 százaléka szerint nincs semmi baj a politikai hirdetésekkel, mert a sajtó a reklámokból él.

A legtöbb szavazónk mindemellett különböző megszorításokkal elfogadná a politikai reklámot. Közülük a legtöbben (14,8 százalék) politikai lapokban engedélyezné, de más médiumokban felháborítónak tartja. Csaknem ugyanennyien (14,5 százalék) úgy gondolják, hogy ha megfelelően jelzik, hogy politikai hirdetésről van szó, akkor tolerálják a reklámot. A megszorításokkal engedélyező válaszadók jelentős része (14 százalék) úgy véli, hogy a megoldás az egyenlő arányban rejlik, azaz minden pártnak egyforma lehetőséget kellene biztosítani a médiumokban.

A szavazók közül a legkevesebben (12,6 százalék) azonosítják a sajtótermékeket a felületükön megjelenő politikai hirdetéssel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik