Belföld

Az MSZP Orbánt kérte fel focinagykövetnek

Török Zsolt, az MSZP-frakció ifjúsági és sport munkacsoportjának vezetője szerdán közleményben kérte fel Orbán Viktort, hogy segítse a futball Eb megrendezéséért benyújtott magyar–horvát pályázatot.

Minden bizonnyal sokat lendítene a magyar–horvát közös rendezésű futball Eb esélyén, ha a „futball világában eltöltött több évtizedes tapasztalatait és nemzetközi kapcsolatrendszerét hasznosítva az Európai Néppárt alelnöki tisztét is betöltő Orbán Viktor képviselő úr utazó focinagykövetként segítené a pályázat sikerét” – áll a közleményben.

Török Zsolt a közleményben tudatta, hogy örömmel értesültek arról, hogy az UEFA döntőbizottsága kedden, Máltán a közös magyar–horvát labdarúgó Európa-bajnokság tervét, pályázatát elfogadva továbbjuttatta azt a második körbe.

„A futball Eb rendezési jogának közös elnyerése – amelyre 2012-ben kerül sor – jelentős mértékben hozzájárulhat nemcsak hazánk európai népszerűsítéséhez, hanem a sportág hazai sikeresebbé tételéhez, amelyre a focit szerető közönség már oly régóta vár. Bízunk abban, hogy a 2006. decemberben várható eredményhirdetéskor hazánk lesz a győztes, hiszen már csak a futball világában elért múltbeli dicsőséges eredményeink, valamint mélyen gyökerező történelmi hagyományaink – szövetségalakítás, nemzetközi részvétel – is elegendő okot szolgáltatnak arra, hogy házigazdái lehessünk e nagyszerű eseménynek” – írja Török.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik