Belföld

A Fidesz áprilisi választással számol

A Fidesz régóta április eleji választási időponttal számol – mondta Révész Máriusz, a Fidesz szóvivője. A sajtó által valószínűsített május hetediki időpont inkább az MSZP-nek kedvezhetne.

Révész Máriusz szerint a Fidesz áprilisi választási időponttal számol, méghozzá az ellenzéki párt szerint a tavaszi hónap legelején kéne lebonyolítani a voksolást. „A párt régóta április eleji időponttal számol, mert ebben a helyzetben minél gyorsabban kormányt kell váltani” – véli Révész Máriusz.

A szavazás pontos időpontja azért lehet fontos a pártoknak, mert ettől függ, ki választhatja meg a legfőbb ügyész utódját. Polt Péter mandátuma áprilisban jár le, így ha májusban lesznek a választások, akkor a posztra esélyes jelöltek közül még a jelenlegi kormányzat választ. Egyes szakértők szerint ráadásul az sem mellékes, hogy május elseje hova esik, hiszen a kampányidőszakban a hagyományosan a baloldalhoz köthető munka ünnepe is szavazatokat hozhat a jelenlegi kormányoldalnak. Míg Húsvét közelsége (április 16-17) a jobboldalnak kedvezhet, az erőteljesebb prédikációk miatt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik