Belföld

Százhat körözött személyt fogtak egy nap alatt

Százhat bűncselekmény, vagy eltűnés miatt körözött személyt fogtak el a rendőrök a Nógrád, Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén megye területén tartott csütörtöki akcióban – mondta a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-nek.

Kaszás Ottó tájékoztatása szerint a három főkapitányság közös regionális ellenőrzését a körözöttek magas száma mellett az indokolta, hogy sok büntetőeljárás azért nem halad megfelelő ütemben, mert a gyanúsítottak ismeretlen helyen tartózkodnak. Az akció eredményeként Borsodban hetven, Hevesben tizennégy, Nógrádban huszonkét körözöttet fogtak el, köztük csoportos rablás és betöréses lopás elkövetőit is. Fennakadtak az ellenőrzésen olyanok is, akik hamis iratokkal próbálták igazolni magukat, illetve hamis rendszámot tettek fel gépkocsijukra – fűzte hozzá Kaszás Ottó.

Ismertetése szerint a rendőrök 825 ezer forint értékben szabtak ki helyszíni bírságot és 79 szabálysértési feljelentést tettek, valamint lefoglaltak egy gépjárművet is. Az akcióban összesen 4341 személyt igazoltattak.

A szóvivő közölte: az ellenőrzésben részt vettek a határőrség, a vám- és pénzügyőrség és a közlekedésrendészet munkatársai is, az egyes épületek, intézmények, szórakozóhelyek átvizsgálásában pedig az adóhivatal, a tisztiorvosi szolgálat, a munkaügyi és a fogyasztóvédelmi felügyelőség segítette a rendőröket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik