Belföld

Nem vizsgálja az ügyészség Gyurcsány volt cégét

Elutasította a Fittelina Kft.-vel kapcsolatos feljelentést az ügyészség – közölte a Fővárosi Főügyészség szóvivője az MTI érdeklődésére csütörtökön. Csiha Judit (MSZP) közölte: egyáltalán nem lepődött meg az ügyészség döntésén.

A magánszemély által adócsalás miatt tett feljelentést bűncselekmény hiányában utasította el az V-XIII. kerületi ügyészség – mondta Varga Jenő. A határozat indoklása többek között azt tartalmazza, hogy a feljelentésben foglalt 1996-os ügyletek idején hatályos adótörvények szerint a cég jogszerűen vonhatta le adóalapjából azt, amit beruházásra fordított – tette hozzá az ügyészségi szóvivő.

A rendelkezésre álló adatok szerint a cég az átruházott hasznosítási jog keretében magvalósított beruházásai után az átruházott forgalmi adót befizette a központi költségvetésbe. Ebből következően adólevonási jogát törvényesen gyakorolta – magyarázta Varga Jenő.

A kerületi ügyészség határozata ellen az érintettek panasszal élhetnek a felettes ügyészi szervnél.

Korábban Szijjártó Péter fideszes országgyűlési képviselő, a Gyurcsány-bizottság elnöke levélben kérte a kormányfőtől a Fittelina Kft. dokumentumait arra hivatkozva, hogy sajtóhírek szerint Gyurcsány Ferenc miniszterelnök egyik volt cége, az említett kft. adócsalás gyanújába keveredett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik