Belföld

Két minisztert hallgatott meg az alkotmányügyi bizottság

Az Országgyűlés alkotmány- és igazságügyi bizottsága kedden meghallgatta a Miniszterelnöki Hivatalt (MEH) vezető miniszter Kiss Péter, valamint Petrétei József igazságügy-miniszter éves beszámolóját.

Kiss Péter beszámolójában alapvetően pozitívan értékelte az Országgyűlés és a Miniszterelnöki Hivatal kapcsolatát, a jogalkotás előkészítésének munkáját. A kancelláriaminiszter kiemelte a központi elektronikus szolgáltatási rendszer kialakításának fejlesztésének a fontosságát.

Petrétei József beszámolt arról, hogy több nagy jelentőségű törvényjavaslat előkészítése folyik, amelyeket még az ősszel parlament elé terjesztenek. Ilyen a büntető eljárásról szóló javaslat, a gazdasági társaságokról, a cégeljárásról szóló törvény és ezzel kapcsolatban a csődtörvény módosítása, a közbeszerzési törvény módosítása, a lobbi tevékenység szabályozása.

A meghallgatás végén Vastagh Pál, a bizottság szocialista elnöke kiemelte, hogy mindkét oldal, azaz a kormánypárti képviselők, valamint az ellenzéki képviselők is elismeréssel nyilatkoztak az igazságügyi tárca munkájáról.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik