Belföld

Bélyeg – mellrákkutatásra

Az Egyesült Államok után először Magyarországon bocsátanak ki bélyeget a mellrákkutatás támogatására. Ünnepélyes megjelentetése csütörtökön lesz Budapesten.

Október a mellrák elleni küzdelem hónapja. A szokásosnál is erőteljesebb lesz a médiakampány, oka: a rosszindulatú daganatos megbetegedések száma évről évre nő, noha például az idejekorán felismert és kezelt mellrák immár 90 százalékos eredménnyel gyógyítható. A nemzetközi rákkutatás eredményei nyomán mind többen élik túl betegségüket.

A felismerés, az önvizsgálat, a szűrésen való részvétel fontosságára a Magyar Posta új kibocsátású, feláras forgalmi bélyeggel hívja fel a közvélemény figyelmét. A „Mellrák elleni küzdelem” bélyeg, amelyet az Amerikai Posta 1998-ban adott ki, és tart ma is forgalomban, az USPS engedélyével külföldön először Magyarországon lát napvilágot. A Magyar Posta feláras forgalmi bélyegéből befolyt összegből a szakminisztérium által megnevezett, mellrákkutatással foglalkozó hazai kutatóintézet jut további forrásokhoz.

A bélyeg kibocsátói dr. Rácz Jenő egészségügyi miniszter és dr. Szabó Pál a Magyar Posta Rt vezérigazgatója. A Budapesten rendezendő kibocsátási ünnepség díszvendégei várhatóan George H. Walker, az Amerikai Egyesült Államok nagykövete, dr. Dobrev Klára, az Egészségmegőrző Program Nagykövete, Nancy G. Brinker, a Susan G. Kogan Alapítvány alapító-elnöke, prof. dr Kásler Miklós, az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója, Körtvélyes Éva, az Egészség Hídja Összefogás főkoordinátora.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik