Belföld

Évente 7000 új mellrákos beteg

A népességhez viszonyítva Magyarországon betegszenek meg a legtöbben valamilyen rákban, immár 25 éve. Évente például csaknem 7000 új mellrákos beteget regisztrálnak, miközben a nők többsége nem jár szűrésre.

Az Országházban Az Egészség Hídja akció keretében karkötővásárt rendeztek azzal a szándékkal, hogy minden képviselő személyesen is támogathassa e küzdelmet. A mellrák elleni összefogást jelképező rózsaszín karkötőkből a miniszterelnök felesége mellett politikusok, művészek és a gazdasági élet szereplői is vásároltak.


Világviszonylatban a 3.-4. helyen vagyunk ebben a pillanatban, de összes daganatos megbetegedés tekintetében 1980 óta világelsők vagyunk – mondta el a Híradónak Farkas Ilona, A rák ellen az emberért, a holnapért Alapítvány titkára.


A 2002-ben létrehozott “Egészség Hídja Összefogás” az első olyan kezdeményezés Magyarországon, amely tömöríti azokat a civil szervezeteket, amelyek jelentős szerepet töltenek be az emlőrák elleni küzdelemben: “A rák ellen, az emberért, a holnapért” Társadalmi Alapítvány, a Magyar Rákellenes Liga, a Magyar Rákbetegek Országos Szövetsége, a Magyar Szenológiai Társaság, és a Magyar Onkológusok Társasága Mammológiai Szekciója, valamint élvezi nagyvállalatok és a kormányzati szféra támogatását is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik