Belföld

Szijjártó iratokat kérne be az Altus Rt. ügyében

A parlamenti Apró-Gyurcsány vizsgálóbizottság elnöke a következő, szerdai ülésén kezdeményezni fogja: a testület hatalmazza fel őt arra, hogy iratokat kérhessen be a földhivataltól, a cégbíróságtól, az önkormányzattól és az Altus Rt.-től.

A testület fideszes elnöke keddi sajtótájékoztatóján közölte: az iratok alapján a bizottság bizonyos kérdésekre már választ kaphatna. Ezek közé sorolta, hogy a miniszterelnök feleségével közösen létrehozott Fittelina Kft. folytatott-e üzletszerűen ingatlanhasznosítási tevékenységet, illetve volt-e valós bérlője Dobrev Klára lakására a kft.-nek 1995 és 2002 között.

Szijjártó Péter szerint azért kell ezekre a kérdésekre választ találni, mert ha azokra nem a válasz, akkor szakértők szerint felmerül a fiktív működés gyanúja, illetve a hasznosítási szerződés színlelt volta, amely súlyos adójogi következményekkel jár.

Mint mondta, a bekérendő iratok alapján el lehet majd dönteni, hogy “Gyurcsány Ferenc adócsalás gyanújába való keverése az jogos volt, avagy sem”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik