Belföld

Megújul Salgótarján belvárosa

Közel egymilliárd forintos program keretében építik át Salgótarján Fő terét és szűkebb belvárosát. A beruházás szeptember végén kezdődik - közölte Lantos László, a polgármesteri hivatal városfejlesztési osztályvezetője hétfőn az MTI-vel.

A városközponti rekonstrukció keretében új burkolatot kap a Fő tér, közel negyven lámpatesttel díszvilágítást építenek ki, két új díszkutat építenek, utcabútorokat helyeznek ki, fákat ültetnek és füvesítenek. A rekonstrukció keretében közműveket váltanak ki, az új térburkolat lefektetése előtt kicserélik a több évtizedes csöveket.

A szeptember végén kezdődő beruházás kivitelezője a közbeszerzési eljáráson kiválasztott Reneszánsz Kőfaragó Rt., a kivitelezési szerződést hétfőn írták alá. Az osztályvezető elmondta: a társaságnak a forgalom fenntartása mellett kell végeznie az építési munkákat.

A projekt összköltsége 862 millió forint, amelynek 88 százalékát európai uniós Phare és kormányzati források biztosítják. A városközponti rekonstrukció befejezésének határideje 2006. július 31-e.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik