Belföld

Gyurcsány: nem változik a kormány összetétele

admin
admin

2005. 09. 06. 07:17

A kormány változatlan összetételben és szerkezetben folytatja a munkáját – jelentette ki Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, aki a kormány jogalkotási programjának legfontosabb törekvéseiről, valamint a költségvetés prioritásairól is beszámolt a képviselőcsoport tagjainak.

Gyurcsány Ferenc közölte: a jövő évi költségvetés frakció előtt ismertetett céljai érdemben nem tértek el a múlt héten már ismertetett prioritásoktól, a frakció előtt azonban több összefüggésre világított rá.

A kormányfő közölte: „a frakció a kormány alapvetően a Száz lépés politikájának részeként bejelentett programjait, családtámogatás, adócsökkentés, a mezőgazdaság fejlesztése, a szakképzés átalakítása, az egészségügyi reform elindítása, ezeket támogatja”. Hozzátette: ezek a lépések biztonságosabb, igazságosabb Magyarországhoz vezetnek.


A politikus elmondta: a kormány jogalkotási programjának legfontosabb törekvéseiről, valamint a költségvetés prioritásairól is beszámolt a képviselőcsoport tagjainak. A költségvetés céljai között szerepel egy igazságosabb családtámogatási rendszer, ahhoz illeszkedő lakástámogatás, intenzív vidékfejlesztési program, erős infrastruktúrafejlesztési program növekvő nyugdíjakkal, reáljövedelmekkel, csökkenő inflációval és adóterhekkel.


Minden kritikusukat szembesítik azzal, hogy ha valamely területre több pénzt akar juttatni, mondja meg, honnan vegyék el – tette hozzá Gyurcsány.


Gyurcsány Ferenc elmondta: az adótörvények esetében már a szövegtervezet egyeztetését fejezi be a frakció a kormánnyal. Azonban arra fog törekedni minden fontos jogszabálytervezet benyújtásakor, hogy ne csak általános politikai egyetértés legyen arról a kormány és a frakció között, hanem az egyes szakaszokban, bekezdésekben is megegyezzenek.


Gyurcsány Ferenc kitért a privatizációra is. Szerinte ismert a privatizációs törvény melléklete, amelyben fel van sorolva, mely vállalatokat milyen mértékben lehet magánkézbe adni. A miniszterelnök szerint 1998 és 2002 között több vállalatot adott el az állam, mint 2002 óta. Mindezek ellenére ez a parlamentben megvitatandó kérdés – tette hozzá. Ezért arra biztatja ellenzéki és kormánypárti képviselőket is, hogy alakítsák ki felelősen és világosan álláspontjukat ebben a kérdésben.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Puidoux, 2018. szeptember 25.
Saszla szőlőt szüretelnek a lavaux-i szőlőültetvényeken a nyugat-svájci Puidoux-ban 2018. szeptember 20-án. A Genfi-tó északi partja mentén 898 hektáron elterülő, lavaux-i teraszos művelésű szőlőskertek 2007-ben kerültek fel az UNESCO kulturális világörökségének jegyzékére. Az itt termő legismertebb szőlőfajta a saszla. A borvidéket a „három nap” régiójának is hívják, mivel a szőlőtermesztéshez szükséges napfény és meleg három helyről érkezik, az égből, a tó felszínéről és a teraszokat tartó kőfalakból. (MTI/EPA/Valentin Flauraud)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.