Belföld

Hétvégéig döntenie kell a nagykanizsai MSZP-nek

A szocialista párt nagykanizsai szervezete e hét végéig kapott határidőt arra, hogy új képviselőjelöltet válasszon Fodor Csaba helyett – mondta Nyakó István szóvivő, akinek közlése szerint az elnökség jövő keddi ülésén foglalkozik újra az üggyel.

Azért nem dőlt még el, hogy kit indít az MSZP a Zala megyei választókerületben a jövő évi országgyűlési választásokon, mert a helyi szervezet annak ellenére Fodor Csaba ügyvéd indítása mellett tör pálcát – az 1994 óta képviselő Göndör István támogatása helyett -, hogy a párt országos elnöksége a helyiek döntését júliusban megvétózta.

Nyakó István az MTI-nek az elnökségi vétót megalapozó érvekről elmondta: a helyi szervezetek nem saját maguk számára választanak képviselőjelöltet, hanem a választóknak ajánlanak a képviselőségre alkalmas személyt.

Márpedig egy közvéleménykutatásból egyértelműen kiderült, hogy a két alkalommal már a választók bizalmát elnyerő Göndör István alkalmasságához nem fér kétség – mutatott rá a szóvivő, hozzátéve: a frakcióvezető-helyettes Göndör Istvánnak a képviselőcsoport vezetésében nyújtott teljesítménye is alátámasztja, hogy méltó a jelöltségre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik