Belföld

Szeptember 5-ig jelentkezhetnek az őszi érettségikre

Október 21. és november 30. között közép és emelt szinten rendes, előrehozott, ismétlő, pótló és javító érettségi vizsgákat tehetnek a diákok. A vizsgákra szeptember 5-ig lehet jelentkezni.

Az oktatási tárca tájékoztatója szerint a vizsgákat a kijelölt középiskolákban szervezik. A diákok szeptember 5-ig jelentkezhetnek az őszi vizsgákra. Eddig az időpontig kell eljuttatni az erre a célra szolgáló jelentkezési lapot az OKÉV által vizsgaszervezésre kijelölt középiskolák igazgatójához.

A tanulói jogviszonnyal rendelkező diákok közül érettségi vizsgát csak az tehet, aki az adott vizsgatárgyból az írásbeli vizsgaidőszak kezdetéig teljesíti a középiskola helyi tantervében meghatározott követelményeket, és megszerzi az ott előírt összes év végi osztályzatot. Ez a középiskola belső szabályozása szerint – általában osztályozó vizsgákkal – történik.

Az őszi érettségi vizsgaszervezésre kijelölt középiskolák listája megtalálható az Oktatási Minisztérium honlapján.

Utoljára az őszi érettségi vizsgaidőszakban lesz lehetőség a legalább középfokú “C” típusú államilag elismert nyelvvizsga-bizonyítvánnyal az idegen nyelvi érettségi kiváltására. Ehhez a megadott határidőig jelentkezni kell érettségi vizsgára, és megfelelő időben teljesíteni kell a nyelvvizsgát, mivel a nyelvvizsga-bizonyítványok – amelyek bemutatása az érettségi eredmény megszerzésének feltétele – a sikeres vizsgát követően általában két hónap múlva érkeznek meg. Mindezek alapján azoknak a vizsgázóknak is lehetőségük van idegen nyelvből érettségi vizsgára jelentkezni 2005. szeptember 5-ig, akik idegen nyelvi érettségi vizsgájukat legalább középfokú C típusú államilag elismert nyelvvizsgával kívánják kiváltani, de a jelentkezéskor még nem rendelkeznek nyelvvizsga-bizonyítvánnyal. A nyelvvizsga-bizonyítványt legkésőbb az érettségi vizsga záróértekezletén kell be mutatni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik