Belföld

Perelni fog a „kémházaspár”

A kémtörténettel hírbe hozott házaspár ügyvédje várhatóan szeptember közepén nyújtja be az első keresetet a bíróságon.

Az MTI kérdésére megismételte a két megvádolt: természetesen nem igaz az állítás, hogy a román titkosszolgálatnak dolgoztak volna.

Csak azokat kívánjuk beperelni, akiknél nyilvánvaló a rosszhiszeműség, és nem adták meg a lehetőséget, hogy elmondjuk véleményünket – állítja a házaspár férfi tagja, Szatmári Tibor, akinek meggyőződése, hogy ők túl kicsik elsődleges célpontoknak ebben az ügyben. „Szerintem mi mellékszál vagyunk, ez egy olyan politikai ügy, aminek lehet magyarországi és külföldi vetülete is. Hogy ki a célpont, arról spekulációkba nem bocsátkozom” – mondta.

A férfi megerősítette, hogy a történtek ellenére nem hagyják el az országot. “Nem fogom megadni azt az örömöt a botrány kirobbantóinak, hogy miattuk mondjak le arról, amit régóta terveztem, vagyis azt, hogy Magyarországon éljek” – jelentette ki.

Az augusztus 22-én, a Magyar Nemzetben megjelent hír szerint a Nemzetbiztonsági Hivatal leleplezett és „kiszorított” egy házaspárt, akik a román titkosszolgálatnak dolgoztak. A magyar sajtó Szatmári Tibort, és feleségét, Ildikót azonosította be, mint kémeket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik