Belföld

Gyorsabb vízum az USA-ba

Gyorsabban és egyszerűbben juthatnak a közeljövőben a magyar állampolgárok amerikai vízumhoz – mondta a Világgazdaságnak az Egyesült Államok budapesti nagykövetségének szóvivője.

Kate Marie Byrnes megerősítette, hogy Bush elnök támogatja a vízummentes program kiterjesztését a közép-európai partnerállamokra, így Magyarországra is. Egyelőre a vízummentességre azonban még várni kell.

A nagykövetség több intézkedést hozott a magyarok vízumszerzésének megkönnyítése érdekében. Nem kell sorban állni, az igénylési lap az interneten is elérhető és kitölthető, és javítottak a személyes meghallgatás feltételein is. A nagykövetség szerződést kötött egy futárszolgálattal, a jövőben ennek segítségével juttatja el a vízumot a vidéki igénylőkhöz.

Az esetleges vízumpanaszokkal kétoldalú munkacsoport foglalkozik.
Az amerikai–magyar tárgyalások visszatérő témája a vízumkérdés. Magyarország már kinyilvánította érdeklődését az USA vízummentes programjához való csatlakozás iránt. Amerikai részről mindig támogatásukról biztosították a kérést, és igyekeznek segíteni Magyarországnak, hogy megfeleljen a jogi feltételeknek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik