Belföld

Gyurcsány kármentésről beszél

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök felkérte a gazdasági tárca vezetőjét, illetve a pénzügyminisztert, hogy Orbán Viktor Fidesz-elnök hét végén tett nyilatkozata miatt "tegyen meg mindent a kármentés érdekében" - mondta László Boglár kormányszóvivő.

László Boglár közölte: a kármentés célja az lenne, hogy legalább azt a huszonhat nagybefektetőt, akikkel a két tárca tárgyal és akiktől 23 ezer új munkahely létrehozása várható, ne riassza el “az a néhány mondat, amely vélhetően csak rosszul sikerült”.

A kormányszóvivő a nagybefektetők közül a Suzuki, a Cisco, a Linde, a SAP és a Bridgestone nevét említette; a szóban forgó huszonhat cégtől az idén mintegy 3,5-4 milliárd forint összértékű befektetés remélhető a kabinet szerint.

Orbán Viktor szombaton Kőszegen azt mondta: kormányra kerülése esetén a Fidesz felülvizsgálja a szabálytalan privatizációs eljárásokat, ahol pedig szabályosan magánosítottak, de korrupció, vagy más törvénytelenség érhető nyomon a háttérben, szintén vissza kell venni a rosszul privatizált vagyont.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik