Belföld

Gázömlés volt pénteken a XXII. kerületben

Fél órán át ömlött a gáz Budán, miután egy munkagép megsértett egy nagynyomású gázvezetéket a XXII. kerületben. A tűzoltók ötös, kiemelt riasztással vonultak a helyszínre. A gázművek munkatársai elzárták a gázt.

A gázművek munkatársai elzárták a gázt a XXII. kerületben, így hamarosan helyreáll a forgalom, és az áramszolgáltatás is a területen.


A XXII. kerületben péntek délelőtt nagynyomású gázvezetéket sértett meg egy munkagép, ezért a 70-es utat lezárták, a Budaörsi repülőtér forgalmát elterelték. A  nagy nyomású gázvezetéket egy munkagép a Balatoni út mellett, a Tétényi fennsíkon, a BM lőtér háta mögötti területen vágta el.


A helyszínen tartózkodó mintegy száz tűzoltó több vízsugár segítségével próbálta meg a gázkoncentrációt lekötni, a terület kiürítésére nem volt szükség. A gázművek munkatársai a biztonság kedvéért átmenetileg az áramot is elzárják pár órára.   


Az MTI információi szerint az elvágott gázvezeték 25 centiméter átmérőjű, amelyen 15 centiméter hosszú, öt centiméter széles repedés keletkezett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik