Belföld

Csak az egyik alelnök pályázott a rádióelnökségre

A közrádió elnöki posztjára 14 érvényes pályázat érkezett; 10 aspiráns járult hozzá neve nyilvánosságra hozatalához, de a Népszava valamennyi pályázó nevét közölte csütörtöki számában.

A pályázók közül tízen járultak hozzá nevük nyilvánosságra hozatalához: Avanesian Alex, a Rádió regionális főszerkesztő-helyettese; Balogh Gábor ügyvéd; Benda László az MTV – az előző rádióelnöki pályázaton egy szavazat híján elnökjelöltté vált – külpolitikai szerkesztője; Benedikty Béla, a Rádió volt szerkesztője; B. Király Györgyi, szerkesztő-műsorvezető; Fodor János műsorvezető; Győrffy Miklós műsorvezető-riporter; Pálffy István, az MTV Híradójának műsorvezetője; Siklós Erik riporter és Szomráky Béla, a Rádió volt szerkesztőségvezetője.

Hollós János alelnök is megerősítette, hogy pályázott. Népszava úgy tudja, hogy versenybe szállt Világi Gyula, az MTV szerkesztője, Cs. Tóth János, a Móra Kiadó vezetője és Szayly József, a Petőfi adó főszerkesztő-helyettese is. A Rádió másik alenöke, Gőblyös István megvette a pályázati csomagot, de nem nyújtotta be.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik