Belföld

Óriási esőzések főleg a Dunántúlon

Mintegy háromszázötven esetben riasztották a tűzoltókat hétfőre virradó éjjel a heves esőzések okozta károk enyhítésére - tájékoztatta az MTI-t Dobson Tibor katasztrófavédelmi szóvivő.

A leginkább érintett térségek a dunántúli megyék, azon belül is Veszprém, Zala és Somogy megye. Különösen Veszprém megyében alakult ki nehéz helyzet, ahol Bakonybél, illetve Bánd település közvetlen közelében patakok áradtak meg. Bakonybél településen a víz ötven, míg Bándon mintegy nyolc-tíz házat veszélyeztetett. Kitelepítésre azonban nem került sor és személyi sérülés sem történt – közölte Dobson Tibor.

A víz sok helyütt pincékbe tört be, másutt pedig kidőlt fák okoztak károkat.

Zala megyében Keszthely és Hévíz térségében alakult ki a legsúlyosabb helyzet, míg Somogy megyében Kaposvár és környéke volt a leginkább veszélyeztetett.

Ugyancsak Veszprém megyében az esőzések következtében Herend vasútállomás közelében a víz kimosta a töltést a sín alól, s egy tehervonat öt-hat kocsija kisiklott. A műszaki mentést a MÁV végzi.

Volt egy közúti baleset is hajnalban Pécs közelében, a 6-os úton. Egy kisbusz az árokba hajtott és tizenhárom személy sérüléseket szenvedett. Öten súlyosan, a többiek könnyebben sebesültek meg – tájékoztatott Dobson Tibor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik