Belföld

A V4-ek beindítanák az európai panelprogramot

Magyarország és Csehország együtt kezdeményezi Brüsszelnél, hogy az EU-szabályozás tegye lehetővé a támogatások felhasználását a panellakások felújítására.

Erről szerdán Budapesten állapodott meg Ratko Martínek regionális fejlesztésért felelős cseh miniszter és magyar kollégája, Kolber István.

Szó esett az egyéves európai uniós tagság eddigi tapasztalatairól és eredményeiről, illetve a 2007 és 2013 közötti időszak tervezési folyamatairól, különös tekintettel a strukturális alapok felhasználásával kapcsolatos intézményfejlesztési kérdésekre. A megbeszélésnek kiemelt témája volt a területfejlesztésben kétéves múltra visszatekintő Visegrádi Négyek (V4) együttműködési folyamata, valamint ennek kiszélesítése a lakás- és építésügy területére.

Kolber István a tárgyalás után elmondta: a cseh partnerrel közösen kezdeményezik az EU-szabályozás olyan alakítását, amely lehetővé teszi a támogatás kiterjesztését a panellakások felújítására. E téren teljes volt a nézetazonosság a felek között, akik szeretnék megnyerni nem csak a V4 országait, hanem valamennyi új tagállamot és a jelölt országokat is az uniós lobbizás érdekében.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik