Belföld

Révész: 30 millióért próbálják lejáratni Orbánt

Mayer Arankát felhasználják az Orbán Viktor elleni lejárató kampányban - mondta Révész Máriusz, a Fidesz szóvivője csütörtöki sajtótájékoztatóján. Mayer Aranka közleményben ismertette szülei lakásvásárlásának történetét.

„Vannak olyan erők Magyarországon, amelyeknek 20-30 millió forintnál többet is megér az, hogy Orbán Viktort gyanúba keverjék” – fogalmazott Révész Máriusz, majd elmondta, hogy Mayer Aranka – az Élet és Irodalom „Tokaji borcsaták” című cikksorozatának alapját képező dokumentumok átadója – szülei idén tavasszal budai lakásukat egy nagy értékű házra cserélték, amelynek tulajdonjogát Mayer Arankára íratták. Révész Máriusz ingatlanszakértőkre hivatkozva közölte, hogy a lakás és a ház értéke között 15-30 millió forint különbség is lehet.

Révész Máriusz szerint kérdés, ki fizette Mayer Arankáéknak a két ingatlan közötti különbözetet, kinek az érdeke Orbán Viktor lejáratása.

Mayer Aranka az MTI-hez eljuttatott közleményében röviden ismertette a lakásvásárlás történetét. A közlemény szerint Mayer Aranka szülei 1963-ban költöztek az 57 négyzetméteres II. kerületi lakásba, két kisgyermekükkel. Az ingatlant 30 évvel később, 1993-ban vették meg az önkormányzattól, Mayer Aranka nevére, haszonélvezeti jogot biztosítva maguknak. A lakást idén márciusban adták el, és ugyancsak a II. kerületben vettek egy lakást, amelynek paraméterei nem változtak: ez is Mayer Aranka nevére került, szülei holtig tartó haszonélvezeti jogával.

„Úgy gondolom, hogy mindebben nincs semmi rendkívüli, ha tehetem, én magam is szeretnék gondoskodni gyermekeink örökségéről majdan, a jelenben pedig annyi szeretetet biztosítani, amennyit szüleim számunkra megteremtettek” – közölte Mayer Aranka.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik