Belföld

Nem fújt szondát az Orbán-bizottság tagja

Az Orbán Viktor családjának meggazdagodását vizsgáló bizottság MSZP-s tagja, Szabó Zoltán mentelmi jogára hivatkozva nem fújta meg az alkoholszondát. Utólag beismerte, hogy hibát követett el.

A távirati iroda azt követően kereste meg a szocialista képviselőt, hogy az Index internetes portál és a Klubrádió arról számolt be, Szabó Zoltán gépkocsiját szombaton éjjel az I. kerületben ellenőrzésre megállították, a honatya nem fújta meg a szondát.

Szabó Zoltán a történtekről elmondta: egy rendőrautó mögött haladt, amely megállította és a benne ülő rendőrök igazoltatták. Az intézkedő rendőr azt kérdezte, ivott-e és akar-e élni a mentelmi jogával? Azt válaszolta, hogy nem ivott és nem akar élni a mentelmi jogával – mondta a képviselő.

A rendőr közölte, neki mindenképpen jelentést kell írnia, s ebből a képviselő azt a következtetést vonta le: a rendőr nagyon nem ragaszkodik ahhoz, hogy megszondáztassa, mert mindketten úgy jutnak haza gyorsabban, hogyha nem fújja meg a szondát. A képviselő elismerte, hogy hiba volt, hogy a mentelmi jogára hivatkozva nem fújta meg a szondát.

Németh Lajos, az Országos Rendőr-főkapitányság sajtóosztályának vezetője az MTI-nek megerősítette: egy országgyűlési képviselővel szemben intézkedtek a rendőrök szombaton éjszaka. Ugyanakkor a sajtóosztály vezetője arról számolt be, hogy miután a képviselő elmondta a rendőröknek, ő képviselő, megmutatta az igazolványát és közölte, élni kíván a mentelmi jogával, a rendőrök nem folytatták az intézkedést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik