Belföld

A szűrővizsgálat támogatását firtatja a kormány

Kapjon-e valamilyen kedvezményt az, aki rendszeresen jár szűrővizsgálatra, szemben azzal, aki ezt elmulasztja? – így szól a kormány e heti kérdése a Népszabadság értesülései szerint.

Ezen a héten az egészségügyet, esélyegyenlőséget és igazságosságot érintő kérdést tesz közzé a kormány – közölte Batiz András kormányszóvivő. A friss kérdéseket mindig hétfőn teszik közzé, a kérdésekre az adott hét csütörtökéig lehet válaszolni a 06-30-444-4444-es telefonszámon. Az sms-küldés díja normál tarifás.

Múlt csütörtökig összesen 3593 szavazat érkezett a kormány hét nappal ezelőtt feltett kérdésére, azaz arra, hogy “Ön helyesnek tartja azt, hogy egy pohár bor vagy sör megivásával is lehet vezetni?” A válaszadók többsége nem engedne semmilyen alkoholfogyasztást a közlekedésben gépkocsival részvevők számára: 2068 válaszadó válaszolt nemmel a feltett kérdésre. Batiz András kormányszóvivő elmondta, az összesített szavazásnál élesebb az internetes szavazatok által kialakított kép: az 1128 on-line szavazat között 339 igen és 789 nem szerepel.

A szóvivő szerint a kormány célja, hogy a feltett kérdések vitákat, véleménycseréket eredményezzenek a lakosság körében, a kapott eredmények pedig útmutatásként szolgálhassanak a későbbi esetleges döntésekhez. Az előző kérdés végeredménye így hasznos támpont lehet a KRESZ-szabályok napirenden lévő felülvizsgálatához – tette hozzá.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik