Belföld

Rendőrség: célzottan szúrt Mortimer

A szakértői vélemények szerint célzottan szúrt át kardjával a 17 éves Mortimer május 8-án a Moszkva téren a buszon egy roma fiút - közölte a nyomozást vezető Szigeti József őrnagy hétfőn a közszolgálati televízióban. Mortimer vallomása szerint azért szúrta át áldozatát, mert a busz hirtelen elindult.

Hétfőn szembesítik a Mortimer becenevű fiatalember vallomásával és a szakértői véleményekkel a szúrás következtében annak idején életveszélyes sérüléseket szenvedett roma fiút. A két érintett nem találkozik személyesen, a bizonyítási kísérleten felvett anyagot mutatják be az áldozatnak – mondta a Magyar Televízió Nap-kelte című reggeli műsorában Szigeti József.

Elmondta azt is, hogy a gyanúsított vallomásán kívül semmi más nem bizonyítja, hogy önvédelemből szúrt; Mortimer korábban azt is állított, hogy a roma fiú egy zsebkéssel megfenyegette őt.

Május 8-án Budapesten a 21-es buszon, a Moszkva tér közelében lévő megállóban, egy hatfős, katonai jellegű ruhát viselő társaság egyik tagja karddal átszúrt egy 15 éves roma fiút. A rendőrség elfogta a bűncselekményt elkövető, 17 éves, törökbálinti – magát romának valló – szakközépiskolást, aki egy be nem jegyzett hagyományőrző társaság tagjaként társaival éppen harcművészetet gyakorolni igyekezett a Normafához.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik