Belföld

Kutatóbázist létesít hazánkban a Sanofi-Aventis

A Sanofi-Aventis gyógyszergyártó cég mintegy 15 millió euró beruházással kutatás-fejlesztési központot hoz létre magyarországi leányvállalatánál.

Ezt Jean-Francois Dehecq elnök-vezérigazgató jelentette be hétfőn Budapesten azt követően, hogy tárgyalt Gyurcsány Ferenc miniszterelnökkel és Rácz Jenő egészségügyi miniszterrel.

A Sanofi-Aventis 2300 főt foglalkoztat Magyarországon és közülük háromszázan a kutatás-fejlesztés területén dolgoznak. A magyar kutatók az utóbbi években két originális molekulát fedeztek fel, amelyek fejlesztése már folyik.


A cég budapesti kutatói a cég 45 tudományos projektjének egy vagy több szakaszában is részt vesznek, a felfedező kutatástól a klinikai vizsgálatokig – mondta a cég elnök-vezérigazgatója.


A cég magyarországi nettó árbevétele 100 milliárd forint körül van és a beruházásokra és fejlesztésekre a következő években is évi 30 millió euró körüli összeget költenek.


A Chinoin Rt. 1991-ben történt megvásárlása óta a korábbi Sanofi-Synthelabo több mint 100 milliárd forintot fordított a magyar gyógyszercég teljes gyógyszeripari tevékenységének megújítására, a felfedező kutatástól a gyógyszer promócióig, a kémiai és gyógyszeripari tevékenység modernizálására és a disztribúciós központ kiépítésére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik