Belföld

Újra Eauscar-díjas a Szentkirályi Ásványvíz

Budapest, 2005. február 7. - Idén is Eauscar-díjjal (az ásványvíz-Oscarral) jutalmazták a Szentkirályi Ásványvizet a párizsi Aqua-Expo-n. Első alkalommal tavaly, a szénsavmentes kategóriában, 2005-ben pedig az ízesített víz kategóriájában szerezték meg az első helyezést jelentő EAUSCAR-díjat, az egyedi fejlesztésű rózsaolajjal és gyógynövény-kivonatokkal ízesített ásványvízzel.

A Szentkirályi Ásványvíz Kft. első ízben 2004-ben nevezte be termékeit a párizsi Aqua Expo-ra, ahol a szénsavmentes ásványvíz kategóriában – több nagy nemzetközi márkát is maga mögé utasítva – megszerezte a legkomolyabb nemzetközi elismerést jelentő első helyezést.

Idén nem a szénsavmentes kategóriában indult a Szentkirályi Ásványvíz, mégis kiválóan szerepelt: újra Eauscar-díjban részesült az ízesített víz kategória győzteseként. A rózsaolajjal és gyógynövény-kivonatokkal ízesített vizet ugyanabból a forrásból palackozzák, mint a szénsavas és szénsavmentes ásványvizeket, és természetes anyagok felhasználásával ízesítik.

„Örömmel fogadtuk, hogy egyedi fejlesztésű új termékünk az első megmérettetés alkalmával jól szerepelt, és bízom benne, hogy a hazai vásárlók is szívesen fogyasztják majd. Ezt a > elsősorban a fiataloknak és az egészséges életmódot folytatóknak szánjuk.” – mondta Balogh Levente, a cég ügyvezető igazgatója. „A külföldi tapasztalatok és tendenciák azt mutatják, hogy az ízesített vizek fogyasztása terén – az édesítők, a mesterséges színezékek, valamint az E-adalékok kiszorítása miatt – igen komoly előretörés várható világszerte, így hazánkban is.” – tette hozzá. Majd elmondta még, hogy számukra a 2004-es verseny volt az igazi megmérettetés, hiszen míg tavaly a világ összes jelentős ásványvízpiaci szereplője indult a versenyen, az idén a 150-es mezőny mindössze hétre csökkent – nem tudni mi okból, a világ nagy márkái távolmaradtak -, s a nevezők közül 3 magyar győztesként került ki.

Az ízesített víz forgalmazására Magyarországon és külföldön is ez év nyarától kerül sor, a tervek szerint 1 millió db flakont palackoznak majd, és mert külföldön népszerűbbek az ízesített vizek, kb. 70 százalékát az országhatáron túl, 30 százalékát pedig hazánkban értékesítenek. A vásárlók mindazon helyeken találkozhatnak vele, ahol a szénsavas és szénsavmentes vizek is kaphatók.

Ez év végén újabb rangos világkonferencián és nemzetközi versenyen vesz részt a Szentkirályi Ásványvíz, ahol velük együtt a világpiac legnagyobb szereplői is jelen lesznek.

###

Szentkirályi Ásványvíz Kft. (www.szentkiralyi.hu), tel.: 06-70 597-530, E-mail: szentkiralyi@vitapress.hu)
Balogh Levente, ügyvezető igazgató (tel: 06-70 3333-001)

Sajtókapcsolat: B&D ComMedia Kft. (tel/fax: 06-1 201-2512)
Béres Anikó, ügyvezető igazgató (tel.: 06-20 943-4143, E-mail: aniko.beres@commedia.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik