Belföld

100 millió felett az adományok összege a Vöröskeresztnél

Már meghaladja a százmillió forintot a délkelet-ázsiai földrengés és szökőár károsultjainak megsegítésére gyűjtött pénz a Magyar Vöröskeresztnél - közölte a szervezet főtitkára.

Morzsányi Éva elmondta: szombaton estig 102 millió forint gyűlt össze a károsultak megsegítésére, ám reményei szerint ez az összeg megközelíti majd a kétszázmillió forintot is. A főtitkár felidézte: adakozni lehet bármilyen telefonkészülékről a 1749-es hívószámon, csekken, illetve a Magyar Televízió vasárnap is működő segélyszámán.

A Tesco vásárlói szombaton a délkelet-ázsiai földrengés áldozatainak megsegítésére mintegy 13,5 millió forintot adakoztak, a 42 magyarországi áruházban szombaton reggel 8 és este 8 között a vásárlók összesen 13444240 forintot adtak – közölte az MTI-vel Danks Emese, a cég szóvivője. Hozzátette: a vállalat minden, a vásárlók által adományozott egy forinthoz hozzátesz még egyet, így összesen csaknem 27 millió forint jut a rászorulóknak a Vöröskereszten keresztül.

Az egynapos akcióban a legtöbbet, 903184 forintot a nyíregyházi áruház vásárlói adták, a második a budaörsi áruház lett, ahol 760634 forintot gyűjtöttek össze.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik