Belföld

Jelentősen lassított a Sulinet Expressz

Visszaesett a Sulinet Expressz program forgalma tavaly, a 2004. decemberi értékesítés például az egy évvel korábbi, több mint 14 milliárd forint felét sem érte el olvasható a Világgazdaságban.

2003-ban például mindössze hat hónap alatt 22,7 milliárd forintért adtak el informatikai eszközöket a programban részt vevő cégek.

A Sulinet Expressz 2004-ben több jelentős változáson is átment. A támogatott termékek köréből kikerültek a digitális fényképezőgépek, amely nagymértékben hozzájárulhatott a gyenge 2004-es decemberi eredményekhez.

Július elsejével a jogosultak körét kiterjesztették valamennyi adófizető magánszemélyre, amelynek elvileg növelnie kellett volna a forgalmat. A módosításokat követően vizsont már csak 50 százalékos adókedvezmény jár, igaz, ennek felső határa az eredeti változatnak megfelelően 60 ezer forint maradt, legalábbis 3,4 millió forintos éves jövedelemig. Az ennél többet keresők adókedvezménye pedig a 3,4 millió forint feletti rész 10 százalékával csökken. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy négymillió forintos éves jövedelem mellett már nem vehető igénybe a kedvezmény.

Nagyon sokan nem éltek a Sulinet Expressz kínálta lehetőséggel, a nagy forgalmazók – Media Markt, Electro World, Tesco, Auchan, Euronics – hirdetési érdektelensége miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik