Belföld

A túlélés is siker a pozsonyi tőzsdének

A pozsonyi értéktőzsde forgalma az idén közel 500 milliárd szlovák koronára csökkent a tavalyi rekordévben elért, első ízben 1000 milliárd koronát meghaladó forgalomról, a piac vezérigazgatója mégis elégedetten nyugtázta az év elteltét, és bizakodva szólt a bécsi tőzsdével elképzelhető együttműködésről.

“Habár jócskán csökkent a forgalom, már az is nagy siker, hogy egyáltalán túléltük ezt az évet.” – nyilatkozta a pozsonyi tőzsde vezérigazgatója. “Nehéz év volt, miután a központi értéktár megkezdte működését, ami sok problémát okozott”- tette hozzá Maria Hurajová.

A jövő évre nézve bizakodón nyilatkozott: úgy vélte, segíteni és erősíteni fogja a tőzsde helyzetét, hogy a központi értéktárat a tőzsdébe integrálják.

Marija Hurajová megjegyezte, hogy a bécsi értéktőzsde folytatja erőfeszítéseit egy közép-európai tőzsdeegyesülés összekovácsolására. “Közös tanulmányban kell megkeresni az együttműködés legjobb formáját” – mondta ezzel kapcsolatban. A bécsi tőzsde felkérésére független tanácsadó cégek már dolgoznak a tanulmány elkészítésén, és jövőre a pozsonyi tőzsde beszáll a munkába – mondta vezérigazgató szerdán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik