Belföld

IT-biztonsági céget vett a Microsoft

A Microsoft Corporation megvásárolta a GIANT Company Software Inc. nevű vállalatot, amely az egyik legnevesebb kémszoftver-ellenes és internetes biztonsági termékeket gyártó cég.

A Microsoft a megvásárolt technológiák segítségével kívánja biztosítani, hogy a Microsoft Windows felhasználói új eszközökkel védekezhessenek a kémszoftverek és az egyéb megtévesztő programok ellen. A GIANT kiemelt szakértői mostantól a Microsoft biztonsági törekvéseinek megvalósításában fognak segédkezni.

A Microsoft a tervek szerint egy hónapon belül közzéteszi a GIANT AntiSpyware termékén alapuló, saját kémszoftver-védelmi, -észlelési és -eltávolítási megoldásának bétaváltozatát. A rövidesen megjelenő bétaváltozat felkutatja a számítógépen lévő kémszoftvereket és egyéb megtévesztő programokat, majd lehetőséget nyújt a felhasználónak az eltávolításukra. Az új megoldás Microsoft Windows 2000 és annál újabb verziójú szoftverekhez lesz elérhető.

A kémszoftver (spyware/adware) a kártékony szoftverek egyik gyorsan terjedő változata, amely magában foglalhatja a kéretlenül előugró hirdetéseket és az olyan, láthatatlanul működő programokat is, amelyek rögzíthetik a billentyűleütéseket, vagy átvehetik az uralmat a számítógép fölött. A kémszoftverek és az egyéb nemkívánatos programok lelassíthatják a számítógép működését, módosíthatják a konfigurációját, ellophatják a jelszavakat és az egyéb személyes adatokat.

A neves piackutató cég, az IDC 2004. novemberében végzett vizsgálatának eredményei szerint az egyéni felhasználók számítógépeinek 67 százalékát már megfertőzte a kémszoftverek valamely típusa.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik