Belföld

Egy százalék felett emelkedett a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 175,60 pontos emelkedéssel 14 646,30 ponton zárt szerdán. A keddi záróértékhez képest ez 1,21 százalékos emelkedés.

A BÉT forgalma csaknem 5 milliárd forint volt. A vezető részvények közül valamennyi erősödött, leginkább a Matáv, 2,40 százalékkal, legkisebb mértékben a Mol, 0,63 százalékkal. Az OTP és a Richter javulása 1,28 illetve 1,60 százalékos volt. A Matáv 267 millió forintos forgalomban 20 forintos emelkedéssel 855 forintot ért el. A Mol 2 milliárd 263 millió forintos forgalomban 80 forintos emelkedéssel 12.780 forintra javult. Az OTP 1,5 milliárd forintos forgalomban 70 forintos javulással 5520 forintot ért el. A Richter 551 millió forintos forgalomban 350 forinttal javult, s ez a papír így 22 250 forinton állt a szerdai kereskedés zárásakor.

Káldi László, a Raiffeisen Bank Rt. üzletkötője elmondta: unalmasnak indult a szerdai kereskedés, alacsony forgalommal. Csak belföldiek mozgatták a piacot, külföldi érdeklődés nem nagyon volt. Később a Richter, illetve a Matáv miatt emelkedett az index – jegyezte meg a bank üzletkötője. Véleménye szerint ez várható csütörtökön is, vagy még kisebb forgalom. Szerinte januárban lesz komolyabb mozgás a tőzsdén. 

Donát Gergely, a Quaestor Értékpapírkereskedelmi és Befektetési Rt. üzletkötője kiemelte: kezdetben stagnáltak az árfolyamok, később kezdődtek vásárlások. Először a Matáv-papíroknál, aztán az OTP-nél és a Richternél volt nagyobb vételi megbízás. Elmondta: valószínűleg csütörtökön is csendes lesz a kereskedés, bár egy kis erősödés is lehetséges a szerdai záráshoz képest. Az üzletkötő csütörtökre is 5 milliárd forint körüli forgalmat feltételez.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik