Belföld

Nagy üzlet a karácsony az Amazonnak

Az amerikai Amazon.com internetes értékesítési portál történetének legjobb karácsonyi szezonját tudhatja maga mögött. A siker főként az elektronikus termékek, ezen belül is az iPod zenegép online értékesítési rekordjának tudható be.

A november 25-től december 24-it gartó karácsonyi szezon alatt az 1995-ben könyvértékesítő portálként alapított vállalat megdöntötte eddigi napi rekordját is: egyetlen nap alatt 2,8 millió cikket forgalmazott, ami másodpercenként 32 megrendelés leadását jelenti a világ minden szegletéből.

Az elektronikus cikkek forgalma első alkalommal lépte túl a könyvekét a cég fennállása óta. A legnagyobb forgalmat az Apple iPod 20GB kapacitású változata érte el, amit az iPod mini követett és a Philips egyik DVD lejátszója követett. Új rekordot ért el a cég online zeneműboltja és DVD-film értékesítő üzlete is. A Gyűrűk Ura – A Király Visszatér bővített kiadását például egyetlen nap alatt több mint 13 ezren rendelték meg. Az óra-ékszer üzletág november óta percenként egy karórát ad el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik