Belföld

Megint több órát kell várakozni Záhonyban

Jelenleg háromórás várakozásra kell felkészülniük a személyautósoknak a záhonyi határátkelőhelyen, és más ukrán határon sem zavartalan az áthaladás. A torlódást az ortodox karácsonyra hazautazók tömegeivel magyarázzák.

December 28-án déli helyzetjelentés szerint 3 órás várakozással lehet számolni a Záhonyi Közúti Határátkelőhelynél Ukrajna irányába a személyforgalomban. Jóllehet négy sávon kezelik a magyar határőrök a forgalmat, de az ukrán oldalon nem tudják fogadni abban az ütemben az utazókat. Ugyancsak várakozni kell 12 órától, 60 percet a Barabási Közúti Határátkelőhelyen, azoknak, akik Ukrajnába akarnak kilépni. A Határőrség a Tiszabecsi Közúti Határátkelőhelyet javasolja azoknak, akik nem akarnak hosszasan várakozni, mert jelenleg a nevezett átkelőn nincs várakozás. Tiszabecsnél percek alatt átléphetnek Ukrajnába a személyforgalomban utazók.

A fokozottabb határforgalom forgalom oka, hogy az ortodox karácsonyra sok nyugaton dolgozó, szabadságon lévő vendégmunkás utazik vissza hazájába (főleg kisbuszokkal, sok-sok áruval megrakodva), illetve sok, a környéken élő magyar utas megy Ukrajnába vásárolni. Más magyar közúti határátkelőhelyen nem kell várakozni a határátlépéskor.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik