Belföld

Még több üdülési csekk

Az intézmények számára értékesítendő kedvezményes üdülési csekk forgalma az idei 7,2 milliárd forint után jövőre várhatóan meghaladja a 10 milliárd forintot - áll a A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány tájékoztatójában.

Az idén háromszázezer munkavállaló munkahelye támogatta a dolgozó kedvezményes üdülését. A munkáltatók által vásárolt üdülési csekkek értéke elérte a 7,2 milliárd forintot, amely másfélszerese az egy évvel korábbinak.

Jövőre a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány (MNÜA) a szociális üdültetést 1,2 milliárd forinttal támogatja, ami az idei támogatási összeg négyszerese. Így mintegy százezer szociálisan rászorult üdülhet támogatással.

A kedvezményes üdülési csekk adómentessége január elsejétől személyenként 57 000 forintra emelkedik. A munkaadók a jogszabályi lehetőségek figyelembe vételével egy négytagú család esetében mintegy 360 ezer forintot tudnak megtakarítani a kedvezményes üdülési csekk biztosítása esetén.

Az idén mintegy tizenháromezer szociálisan hátrányos helyzetű munkavállaló, nyugdíjas és családtagjaik részére biztosított támogatást a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány saját forrásaiból. Az idei évtől az üdülési csekkel már nemcsak a szállás és a kapcsolódó szolgáltatások (étkezés, gyógykezelés, sport) fizethetők, hanem a távolsági tömegközlekedés költsége is. Összesen mintegy 2700 belföldi elfogadóhely várja a vendégeket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik