Belföld

Januárban Egyenlő Bánásmód Hatóság alakul

A kabinet döntése szerint január 1-től megalakul az Egyenlő Bánásmód Hatóság, amelyhez bárki fordulhat majd, akit jogsérelem ért - mondta el László Boglár kormányszóvivő a szerdai kormányülést követően.

A hatóság 75 nap alatt kivizsgálja az esetet, és ha beigazolódik a jogsértés, akkor akár 6 millió forint bírságot is kiszabhat. 

A kormány határozott továbbá, hogy kedvezményekre számíthatnak a munkaadók. A kormány olyan támogatási rendszert fogadott el, amely ösztönzi őket, hogy minél több friss diplomást vegyenek fel. A foglalkoztatási ösztöndíj 5-6 ezer fiatal elhelyezkedését segítheti.

László Boglár kormányszóvivő a Híradóban elmondta, hogy a járulék- és adóterhek 50 százalékát nem kell megfizetnie annak a munkáltatónak, aki fiatal pályakezdő diplomást alkalmaz.

Januártól változik a háztartási folyékony hulladék elszállítási díja, amelyet ezentúl mindenkinek a felhasznált vízmennyiség után kell fizetni. Januártól ingatlan-nyilvántartási ügyekben a hivataloknak tartaniuk kell a 30 napos határidőt.

Kovács Kálmán hírközlési miniszter szerint bruttó 66 milliárd forintos bevételt hoz majd az államnak, hogy a hogy harmadik generációs szolgáltatási jogosultságot mindhárom magyarországi mobilszolgáltató megkapta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik