Belföld

Gyengült a BUX zárásig – a Mol és az OTP vesztett a legtöbbet

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 173,21 pontos csökkenéssel 14 535,75 ponton zárt szerdán. A keddi záró értékhez képest ez 1,18 százalékos gyengülés.

Az MTI által megkérdezett üzletkötők szerint a nap vesztese a Mol és az OTP volt, mindkét esetben az elmúlt időszakban felhalmozódott profitot realizálták a befektetők. A vezető részvények ára a stagnáló Richter kivételével gyengült, a forgalom közepes csaknem 9,3 milliárd forint volt. A Richter részvények ára 353,6 millió forintos forgalom mellett az előző napi záróárán, 21 700 forinton fejezte be a kereskedést. A Matáv árfolyama 3 forinttal 851 forintra csökkent, forgalma 801,5 millió forint volt. A Mol 195 forinttal 12 750 forintra gyengült, forgalma 3,5 milliárd forintot tett ki. Az OTP részvényeivel több mint 4 milliárd forint értékben kereskedtek, árfolyamuk 112 forinttal 5475 forintra esett.

Sinyi Vince, a Buda-Cash Brókerház Rt. üzletkötője elmondta: a nap elején viszonylag fokozott volt az érdeklődés a Mol részvényei iránt, ekkor áruk elérte, majd meg is haladta a 13 000 forintot. Később azonban a befektetők “magára hagyták a papírt”. Hozzátette: a reggeli érdeklődést egyebek mellett a papír varsói tőzsdére történő bevezetése indokolja. Nagy Péter, a HVB Bank Rt. üzletkötője szerint a befektetők a 13 000 forintos árfolyamszintnél profitrealizálást hajtottak végre. Hozzátette: hasonlóan jártak el az OTP esetében is. Ugyanakkor Sinyi Vince szerint az Európai Bizottság elmarasztaló közleménye miatt elképzelhető, hogy drágulnak a hitelfelvételek, ami negatívan befolyásolhatta az OTP árfolyamának alakulását.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik