Belföld

BÉT: enyhe visszaeséssel rajtolt a kereskedés

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 35,60 pontos csökkenéssel, 14 739,54 ponton nyitott kedden.
A hétfői záró értékhez képest ez 0,24 százalékos gyengülés. Kis mértékű árcsökkenést várnak a Budapesti Értéktőzsde keddi kereskedési napján az MTI által megkérdezett tőzsdei szakértő.

Az elemzők hangsúlyozták, hogy hétfőn a nemzetközi és a magyar hatásokkal ellentétesen alakult a budapesti piac, ami megnehezíti a keddi prognózist.

Bónis Miklós, az Inter-Európa Bank Rt. elemzője ennek ellenére úgy véli a magyar piac mozgását kedden a nemzetközi piacokat jellemző vegyes, de inkább negatív hangulat határozhatja majd meg.Jelezte, hogy ezért a nyitásnál enyhe korrekcióra számít a BUX hétfői emelkedését követően és az egész napot is várhatóan a kis mértékű csökkenés jellemzi.

Az enyhén csökkenő olajár a Mol árfolyamára hathat kedvezőtlenül – vélekedett az elemző. Hozzátette, hogy a Richtert a gyógyszeripari cégeknél most jellemző negatív befektetői hangulat befolyásolhatja negatívan.

Az elemző szerint a Matávnál az idézheti elő az enyhe visszaesést, hogy a papír a New York-i tőzsdén hétfőn fél százalékos csökkenéssel zárt, bár alacsony forgalomban.

Bónis Miklós véleménye szerint az OTP tarthatja magát viszonylag jól a keddi kereskedési napon.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 36,81 pontos emelkedéssel 14 775,14 ponton, újabb történelmi csúcson zárt hétfőn.A pénteki záró értékhez képest ez 0,25 százalékos erősödés.

A vezető részvények ára a Mol kivételével gyengült az előző kereskedési napi záróárhoz képest, a forgalom közepes, 11 milliárd forint volt.A Mol árfolyama 210 forinttal 12 900 forintra nőtt, forgalma 6,2 milliárd forint volt.

Az OTP részvények 2,6 milliárd forintos forgalomban 10 forinttal 5630 forintra gyengültek.
A Matáv árfolyama 4 forinttal 863 forintra csökkent, forgalma 1 milliárd forint volt.A Richter záró ára 205 forinttal volt alacsonyabb a péntekinél, 21.795 forintig jutott, a papír forgalma 400 millió forintot tett ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik