Belföld

Vírusmentes kliensgépek a Suntól

A Sun Microsystems bemutatta Sun Ray 170 nevű megújult asztali kliensgépét, valamint a Sun Ray Server Software 3.0 nevű új platformját, amely a cég szerint biztonságos hozzáférést nyújt a vállalati alkalmazásokhoz és adatokhoz a munkahelyen kívülről is.

A Sun Ray Server Software 3.0 platform és a Sun Ray 170 ultravékony kliensgépek együttes alkalmazásával a Sun Ray technológia immár a vállalat falain kívülre is kiterjeszthető, és a DSL vagy más szélessávú kapcsolattal rendelkező helyekről is elérhetővé válik. Ez a felhasználóknak valódi mobilitást biztosít – miközben a távoli elérés során is a Solaris vagy a Linux operációs rendszer környezetében maradhatnak. A Java Card alapú szigorú hitelesítés révén, valamint annak köszönhetően, hogy nincs helyben működő operációs rendszer, amit fel lehetne törni, a Sun Ray kliensek gyakorlatilag immúnisak a vírustámadásokkal szemben – állítja az informatikai cég.


Vírusmentes kliensgépek a Suntól 1

A Sun Ray 170-es vékonykliens

A Sun Ray Server Software 3.0 újdonsága az adaptív sávszélesség-gazdálkodási és felügyeleti technológia, amely a háttérben több mint felével csökkenti a Sun Ray kliensek sávszélességigényét. A Sun Ray Ultra-Thin Client 170 egy 17 hüvelykes lapos képernyővel kiegészített vékony kliensgép. A cég felhívja a figyelmet arra, hogy a kompakt kivitel különösen előnyös ott, ahol kevés a hely, például a hívóközpontokban. A Sun Ray 170 könnyen telepíthető, és nem igényel külön konfigurálást hiszen csak rá kell csatlakoztatni egy már konfigurált hálózatra. Projektorportja különösen alkalmassá teszi a tárgyalótermekben való használatra, így az előadónak a mobil számítógép helyett elég egy intelligens kártyát magával vinnie.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik