Belföld

Rovókat osztott az MTV a “választási műsorok” miatt

A Magyar Televízió vezetése hibának tartja, hogy december 5-én - szórakoztató műsort sugároztak, és nem készítettek önálló választási műsort, a köztévé vezetői Hajós András szerepeltetését ugyancsak hibának tartják, amiért az érintetteket írásbeli figyelmeztetést kaptak.

A Magyar Televízió közleményéből kiderült, a közszolgálati médium elismeri, hogy hiba volt, hogy a népszavazás napján – 2004. december 5-én – szórakoztató műsort sugárzott a Magyar Televízió egyes csatornája. A közszolgálatiság megkövetelte volna, hogy már a szavazatok feldolgozásának kezdetétől önálló választási műsorban követhessék nyomon a nézők az eredmények alakulását. A vezetők eredeti célja az volt, hogy a hagyományosan nagy nézettségű „Szuperbuli” közönsége maradjon az m1-en mindaddig, amíg véglegesnek tekinthető adatok érkeznek a választási központból.

„Tévedtünk, tehát megkövetjük mindazokat, akik 21.45-ig várták az MTV-től a választási műsor megkezdését. Mentségünkre szolgál, hogy a tudható eredményekről mindezek ellenére folyamatosan tájékoztattuk a nézőket, hiszen alig fél órával az urnák lezárása után a Híradóban kétszer is beszámoltunk a népszavazásról és ugyancsak friss információkkal jelentkezett a szórakoztató műsor szünetében – a Duna Palotából – az MTV stábja.” – álla közleményben.

Az MTV vezetői szerint Hajós András megjelenése a választási műsorban – szintén rossz döntés volt. A műsor vezetője, Friderikusz Sándor, múlt vasárnapi műsorban már elnézést kért mindazoktól, akik nem találták helyénvalónak Hajós szerepeltetését a népszavazás napján, bár felhívta a figyelmet, hogy A szólás szabadsága nem választási műsor, így Hajós bejelentkezését műsorelemként használták. Azoknak pedig akik csak hallomásból értesültek az ügyről, honlapjukon szó szerint közölték a szöveget. Az MTV vezetése ettől függetlenül befejezte a vizsgálatot az ügyben, és az érintetteket írásbeli figyelmeztetésben részesítette.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik