Belföld

Mit keresett Hajós a köztévében?

A Magyar Televízió választási műsorait - beleértve a csütörtöki és péntek esti vitákat – összesen, több mint négymillióan nézték.

A pártelnökök vitáját csütörtökön 2 258 500 fő látta, a tévézők 20 százaléka, az egy percre jutó átlagos nézettség 1 028 423 fő volt – derül ki a Magyar Televízó sajtóközleményéből.

A pénteki vitát – amelyen Gyurcsány Ferenc miniszterelnök vitatta meg a népszavazás kérdéseit a határon túli magyarok néhány képviselőjével (Tőkés Lászlóval, Duray Miklóssal, valamint Ágoston Andrással) – ennél is többen, 2 268 276-an nézték. A műsor 22,60 százalékos közönségarányt ért el, 1 139 230 fős egy percre jutó nézettséggel. 

A népszavazás eredményeit A szólás szabadsága című műsor keretein belül 2,4 millióan látták hosszabb vagy rövidebb ideig. Ez utóbbi – kétórás – műsor 31,1 százalékos közönségarányt ért el, az egy percre jutó átlagos nézettsége így 940 905 fős lett.

A nézettségi adatok bejelentése mellett a Magyar Televízió arról tájékoztatott, hogy a köztévé elnöke gyors vizsgálat lefolytatására kérte fel a népszavazási műsorok tervezésével és lebonyolításával megbízott Választási Iroda vezetőjét annak érdekében, hogy az RTL Klub Heti Hetes című műsorában szereplő Hajós András miként jelent meg a köztelevízió A szólás szabadsága című műsorában, amely műsornak feladata a népszavazás eredményének és következményeinek elemzése volt ezen a vasárnapon. A vizsgálatnak választ kell adnia arra is, hogy sérült-e a nézők tájékozódáshoz való joga, illetve, megfelelő időben és megfelelő módon kaptak-e információt a köztévé nézői a népszavazás eredményéről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik