Belföld

Az MVSZ a szavazatok újraszámlálását kéri

Patrubány Miklós, a Magyarok Világszövetségének elnöke a szavazatok újraszámlálását kérte ott, "ahol gyanú merül fel az igen és a nem szavazatok felcserélésére". Tudomásuk szerint 1139 szavazókörben tévesen számolták össze a szavazatokat.

Patrubány Miklós a Kossuth téren, a Rákóczi-szobor előtt összegyűlt mintegy 400 fős tömeg előtt kijelentette: az Országos Választási Bizottság csak azután hirdethetne eredményt, miután a testület elbírálná az összes, a december 5-i népszavazás kapcsán benyújtott panaszt. Az MVSZ elnökének véleménye szerint ezernél is több panasz maradt elbírálatlan.

Hegedűs Loránt, a Dunamelléki Református Egyházkerület volt püspöke, reményét fejezte ki, hogy megrendült azoknak a hatalma, akik a kettős állampolgárság ellen szóltak.

A szervezet nagygyűlésén több felszólaló, “csúfságnak”, illetve “nemzeti csúfságnak” nevezete azt, “ami december 5-én történt”. A több, mint kétórás rendezvény részvevői közül többen árpádsávos és nemzeti zászlókat hoztak magukkal, amelyekre fekete szalagokat kötöttek. Volt olyan aki, “Testvéreink! Nem mondunk le rólatok soha!”; illetve “Nem magyar ki Trianont segíti!” feliratú táblát tartott a kezében a nagygyűlés ideje alatt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik