Belföld

Felavatták a Cerbona új üzemcsarnokát és raktárát

Átadták a Cerbona Rt. 730 millió forintos beruházással felépített, 2600 négyzetméteres alapanyag-raktárát és a 3500 négyzetméteres üzemcsarnokát Székesfehérváron.

Az ünnepségen jelen volt Németh Imre földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter, Szanyi Tibor, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium politikai államtitkára és Warvasovszky Tihamér, Székesfehérvár polgármestere.

A beruházást 40 százalékban önerőből, illetve a helyi iparűzési adókedvezményből, a fennmaradó 60 százalékot pedig banki kölcsönből finanszírozta a vállalat – mondta Szabó István Tivadar, a Cerbona Rt. vezérigazgatója. Hozzátette: a beruházást a termelési kapacitás növelése tette szükségessé.

Az idei év legnagyobb élelmiszeripari beruházása során kialakított gyártóüzemben 2005 márciusában indul meg a termelés, amelyhez 360 millió forint értékű gépgyártósort vásárol a Cerbona Rt.

A Cerbona Rt. piacvezető vállalat a gabonaalapú feldolgozott élelmiszerek gyártása területén, jelenleg 550 dolgozót foglalkoztat.A társaság az új beruházástól az export bővülését várja. Az export 2003-ban 800 millió forint volt, az idén 500 millió forint értékű, a jövő évben pedig már 900 millió forint a terv.

A társaság nettó árbevétele tavaly 11 milliárd forint volt, az idén 10,3 milliárd forint várható, jövőre pedig 12,8 milliárd forintot terveznek. Az adózás előtti nyereség tavaly 117 millió forint volt, az adózott 94 millió forint.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik