Belföld

Viktornak köszönték meg az autópályát a tüntetők

"Köszönjük Viktor" feliratú transzparenssel üdvözölte néhány tüntető az M30-as autópálya átadását. Miskolc polgármestere egy Miskolc táblát ajándékozott az utat ünnepélyesen forgalomba helyező Gyurcsány Ferencnek.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök csütörtökön, ünnepélyesen forgalomba helyezte az M30-as autópálya újonnan megépült, Muhi és Felsőzsolca közötti, valamint a Miskolcot elkerülő szakaszát.


A jelek szerint többen nehezményezték az átadó személyét, és tüntetést szerveztek a még üres pályaszakaszra. A gyülekezők “Köszönjük Viktor” feliratú transzparenssel jelentek meg a 16 kilométeres szakasz forgalomba helyezési ünnepségén.



Viktornak köszönték meg az autópályát a tüntetők 1

Viktornak köszönték meg (Forrás: MTI)

Kéli Sándor, Miskolc polgármestere egy Miskolc helységjelző táblát ajándékozott Gyurcsány Ferenc miniszterelnöknek az ünnepségen. 


Csütörtöktől az ünneplők és a tüntetők helyett már az autósok vehetik használatba az M30-as autópálya Muhi és Felsőzsolca közötti 16 kilométer hosszú új szakaszát. Az új autópálya-szakasz része lesz az egységes matricás rendszernek, üzemeltetője pedig az Állami Autópálya Kezelő Rt.

Szintén átadták a forgalomnak az M30-as autópálya és a 3. sz. főút közötti kapcsolatot teremtő 304. sz. főutat is, mellyel teljessé válik a Miskolc déli és keleti városrészeit elkerülő gyűrű, így tehermentesül a 3. számú főút városi átkelési szakasza.

A közel 16 kilométer hosszú új szakaszból hozzávetőleg 10 kilométer autópálya, kisebbik része 2×2 sávos főút. Az új szakaszhoz csatlakozik – a szintén most elkészült – 304. sz. főút, így téve teljessé Miskolc elkerülő útvonalát.

Az M30-as autópálya a Miskolc-déli csomópontig díjköteles, e szakasz igénybevételéhez autópálya-matrica szükséges. A Miskolcot elkerülő szakaszt (Miskolc–Dél és Miskolc–Észak-kelet csomópontok között) díjmentesen vehetik igénybe az autósok.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik