Belföld

Navisiont is oktatnak a Közgázon

A Budapesti Corvinus Egyetem (volt BKÁE) 2004. szeptemberében elindította a Microsoft Business Solutions – Navision integrált vállalatirányítás rendszer tantervi oktatását, így a közgázos diákok már nem csak az SAP-vel ismerkedhetnek.

A Közgázon közel egy évtizede folyik integrált vállalatirányítási-rendszerek (ERP) oktatása, ám a hallgatók eddig csak a piacvezető német SAP szoftvercsaládjával ismerkedhettek meg. Az ERP rendszerekkel történő ismerkedés célja, hogy a gazdasági élet leendő vezetőit már az egyetemi évek alatt megismertessék a később esetlegesen felmerülő üzleti problémákkal és azok megoldásával; olyan eszközt adjanak kezükbe, amelynek segítségével lehetővé válik a vállalati termelékenység növelése, és a személyre szabott, költséghatékony módszerek kidolgozása. Az idei tanévtől kezdve azonban a Microsoft Navision oktatása is a tanterv része lett: az „Információ-rendszerek a szervezetekben” nevű tantárgy keretében kerül sor az oktatásra az egyetem ötödéves hallgatói számára.

A féléves tárgy két jól elkülöníthető részből áll: az első negyedévben a hallgatók elméleti alapozást kapnak az egyetem szakoktatóitól, majd a félév második felében kerül sor a gyakorlatra. „A gyakorlat keretében választhat a diák, hogy SAP-t vagy Navision-t akar-e gyakorolni, tehát a két rendszer oktatása ugyan annak a tantárgynak a keretében fut” – magyarázta el a FigyelőNet kérésére Szűcs Júlia, a Microsoft PR-menedzsere, hogy a Navision tanítása nem jelenti azt, hogy a Microsoft monopolizálná az ERP-rendszerek oktatását az egyetemen.

A gyakorlati jellegű oktatást a Microsoft megoldásszállító partnere, az Ecobit Informatikai Kft. tartja, és a vállalat szakemberei végzik a diákok vizsgáztatását is. A hallgatók a képzés során konkrét példákon keresztül és mintafeladatok önálló megoldásával ismerhetik meg a Microsoft Navision működését és funkcióit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik