Belföld

Segélymunkás volt a kivégzett brit túsz

Vélhetően megtalálták Margaret Hassan elrabolt és kivégzett brit-iraki állampolgárságú túsz holttestét az iraki Fallúdzsában - közölte John Howard ausztrál miniszterelnök.

Howard a canberrai parlament képviselői előtt kijelentette, hogy egy Fallúdzsában megtalált holttest a jelek szerint azonos Margaret Hassan földi maradványaival, a nő kivégzéséről készült videofelvétel pedig a rendelkezésre álló információk szerint hiteles.

A felvételen az látszott, amint egy csuklyás férfi tarkón lövi a bekötött szemű áldozatot. A brit kormány kedden gyakorlatilag szintén megerősítette a túsz halálát.

Az ausztrál kormányfő részletekről nem beszélt, szóvivője pedig újságírók érdeklődésére annyit közölt, hogy nincs mit hozzátennie a miniszterelnöki nyilatkozathoz.

Október 19-én rabolta el egy máig ismeretlen csoport az ír születésű, brit állampolgársággal is bíró Hassant, a Care International segélyszervezet bagdadi igazgatóját, aki iraki férjével 30 éve élt Irakban.

Nagy feltűnést keltve, még Abu Muszab az-Zarkávi, az al-Kaida szervezetével kapcsolatban álló jordániai származású terrorista vezér is nyilvánosan követelte Margaret Hassan szabadon engedését.

A túsz kivégzéséről videofelvételt tett közzé az al-Dzsazíra katari hírtelevízió.


Ajánlott videó

Olvasói sztorik