Belföld

Aláírták az M7-es Nagykanizsa-Becsehely szakasz szerződését

Bodnár Zoltán, a megbízó Nemzeti Autópálya (NA) Rt. elnök-vezérigazgatója és Lerner György, a kivitelező Betonút Építő Rt. vezérigazgató-helyettese szerdán Nagykanizsán aláírta az M7-es autópálya Nagykanizsa-Becsehely közötti szakaszának kivitelezési szerződését - tájékoztatta az NA Rt. az MTI-t.

A közlemény szerint, a 35,9 milliárd forintos beruházás magába foglalja a 17,3 kilométer hosszú autópályaszakasz megvalósítását 3 csomóponttal, 8 felül- és 11 aluljáróval, valamint Sormás térségében egy pihenőhely kialakításával együtt.

Az Unitef,83 Rt. és az Uvaterv Rt. által tervezett szakaszt legkésőbb 2006. december 31-ig kell átadni a forgalomnak.

Az NA Rt. tájékoztatása szerint a nyomvonal Nagykanizsa keleti csomópontja után indul, és a becsehelyi csomópontban kapcsolódik a 2004 szeptemberében a forgalom számára már átadott, Becsehely-Letenye közötti 8,7 kilométer hosszú sztrádaszakaszhoz.

A munkálatok során megmozgatnak 4,3 millió köbméter földet, lefektetnek 442 négyzetméter felületű útburkolatot, kiépítenek 68 folyókilométer acél szalagkorlátot, felfestenek 21.500 négyzetméter útburkolati jelet, és elhelyeznek 210 közúti jelzőtáblát.

A környezetvédelmi beruházások között megépítenek 40 folyókilométer vad védőkerítést, és telepítenek 32,4 hektáron növényeket, bokrokat és fákat.

A közlemény emlékeztet arra, hogy jövőre átadják, az M7-es autópálya Balatonszárszó-Ordacsehi, az M70-es autóút Letenye-Tornyiszentmiklós közötti szakaszát, valamint 2006-ban helyezik forgalomba az M7-es Zamárdi-Balatonszárszó, Ordacsehi-Balatonkeresztúr és a Nagykanizsa-Becsehely közötti szakaszát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik