Belföld

Nemzeti Fórum néven alakítottak egyesületet Lezsákék

Nemzeti Fórum néven alakít egyesületet a Lakitelek munkacsoport - közölte Lezsák Sándor. A politikus elmondta, egyesületük bejegyzése hamarosan megtörténik.

Lezsák hangsúlyozta, 2005 május 8-áig függetlenként dolgozik a parlamentben, május 9-től pedig feltehetően valamelyik frakció tagjaként.

“Függetlenek vagyunk a Dávid-munkacsoporttól, függetlenek vagyunk az MDF vezetésétől, de nem vagyunk függetlenek az elmúlt 15 évtől, az eredeti MDF-től, nem vagyunk függetlenek a választókerültünkben vállalt programoktól, teendőktől” – jelentette ki.

Lezsák Sándor hangsúlyozta: számára most mindennél, még az MDF-nél is lényegesebb, hogy a december 5-i népszavazás sikeres legyen. “Igent akarunk mondani a kettős állampolgárság mellett, és ugyanígy igent kell mondani a kórházprivatizáció leállítására” – jelentette ki a politikus.

A lakitelkiek nem szavaztak Dávid Ibolyára

A Lakitelek munkacsoport tagjai fel sem vették a szavazócédulát, amikor az Országgyűlés titkos szavazással Dávid Ibolyát (MDF) a parlament alelnökévé, Pettkó Andrást jegyzővé választotta – mondta Balogh László az MTI-nek a hétfői szavazás után.

“Mára egyértelművé vált, hogy Dávid Ibolyát az MSZP választotta meg a parlament alelnökévé, a szavazati arány azt mutatja, hogy az MDF elnöke ellenzéki oldalról nem kapott szavazatot” – jelentette ki Balogh László.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik